søndag 19. februar 2012

Avokado med varmrøkt laks og pepperrot

Dette er rett og slett en innmari kul, lettvint og spennende forrett. Den tåler å gjøres klar i forveien like lenge som avokadoen kan stå ute uten å bli stygg.

Til en rett trenger du:
1/2 avokado
1/2 ss revet pepperrot.
Et dryss med sesamfrø.
En stor spiseskje varmrøkt laks (kjøpt ferdig hos fiskehandleren)
Bladpersille
Limeskiver
Soyasaus

Del avokadoen på midten. Ta ut steinen og ta av skallen. Skjær av en bit av undersiden slik at avokadoen kan stå støtt på tallerkenen.
Legg en god skje med varmrøkt laks der avokadosteinen har vært. Dryss over pepperrot og sesamfrø.

Pynt med rikelig med bladpersille, limeskiver og soyasaus.
Server med sprøstekte skiver av baguett til.

Vin:
Hva med en god Sancerre? Eller en jeg syns det passa supert med en italiensk Cavalchina, Custoza..
Liker du bobler så vil det heller ikke være feil med en Prosecco :) (Det er vel nesten aldri feil)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar