onsdag 3. oktober 2012

Ovnsstekte fikener med mascarponekrem



Dette er rett og slett en helt vannvittig god dessert! Egentlig så er det ingenting mer å si om det. Men hvis man likevel skulle si noe, så er det at du for all del ikke må forledes til å tro at ferske fikener har noe som helst å gjøre med tørkede fikener. Det har heller ingenting med jul å gjøre.

4 store fikener
4 toppede teskjeer brunt sukker
Revet skall av en appelsin
Saften av en appelsin
4 ts usalta smør
1 dl usaltede pistasjenøtter (hakk noen av dem grovt)
1 dryss kanel
2 ss akasienonning
250 g mascarpone

Skjær hver fiken i fire båter på langs fra stilken og ned, men ikke skjær helt til bunns. Plasser fikenene i en ildfast form. Ha over en ts brunt sukker og en ts usaltasmør og litt appelsinskall midt i hver fiken. Dryss pistasjenøtter og appelsinsaft over. Dryss litt kanel på til slutt. Stek fikenene i ovnen i 10 minutter på 180 grader.

Visp sammen honning og mascarpone så det blir lett og luftig.

Server en fiken med mascarpone ved siden og øs karamellsausen som blir i formen over. Dryss gjerne litt mer appelsinskall over og noen hakkede pistasjenøtter.


NYT!!!!

2 kommentarer:

  1. Ser fantastisk gott ut, väldigt fin blogg också, följer gärna med på den!

    SvarSlett
  2. Godt og enkelt:)
    Hyggelig å høre at du liker bloggen vår.

    SvarSlett