onsdag 3. oktober 2012

Reinsdyrfilet med kantarellsaus



Det er høst, og det er vilt. Ingenting er så fantastisk som som rosastekt viltkjøtt om høsten. Reinsdyr har kanskje den mest markante smaken av vilt. Det fortjener tilbehør som fremhever viltsmaken. I denne oppskriften med reinsdyr og kantareller er det som om ingrediensene utfyller hverandre, og du kommer til å sukke både over kantarellene i den fløyelsmyke sausen, som av reinsdyrkjøttet som smelter på tunga.

Aspargesene tilfører nødvendig tekstur til retten.

1 stk reinsdyrfilet
200 g kantareller
Smør
2 dl Fløte
1 dl rødvin
1 dl kraft
1- 2 fedd hvitløk
2 sjalottløk
Asparges
Småtomater
Salt
Pepper


Stek kantarellene i smør. Ha i finhakket sjalottløk og hvitløk etter 2-3 minutter. La surre til løken blir myk. Ha i fløte, rødvin og kraft. La dette småkoke til det tykner. Smak til med salt og pepper.

Smør inn reinsdyrfileten med salt og pepper. Stek denne på sterk varme i smør 2 minutter på hver side. Etterstekes i ovn på 200 grader i 6 minutter. Snittet vil nå være mørk rosa.


Serveres med ovnstekte poteter.

Vin: Marchesi di Barolo  2007

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar